Самиот Windows оперативен систем има солидни можност за спречување автоматско исклучување на компјутерот во подолга сесија на мирување. Но, доколку не ви се чепка таму или барате поедноставна, пренослива, но и пофлексибилна алатка, тогаш проверете ги потенцијалите на PreventTurnOff. Со PreventTurnOff можете да подесите вашиот компјутер или монитор да не се сами исклучуваат или да […]

Прочитај повеќе

Google го започнува летното чистење. Денес компанијата ги објави продуктите кои ќе заминат во историјата: iGoogle, Google Video, Chatback, Google Mini и Symbian Search App. Причината поради исклучување на овие сервиси е дека веќе тие се заменети со други или може да се најдат како екстензија во Chrome Web Store. Прв на листата се најде […]

Прочитај повеќе