Некои пробивања нѐ изненадуваат по чувствителноста на податоците, некои по количеството на податоци кои се украдени. Податоците кои ги објави Трој Хант спаѓаат во вториот тип. Објавена е листа од 772 904 991 имејл адреси и 21 222 975 лозинки. За среќа нема почувствителни податоци како броеви на платежни картички или адреси. Г. Хант ова […]

Прочитај повеќе

Бегај на страна ransomware, хакерите си имаат друго милениче сега, a неговото име е porn-view ransom. Во последно време, еден куп корисници добија мајлови кои бараат корисниците да платат во Bitcoin доколку не сакаат нивното видео како гледаат порнографија да биде објавено на сите Facebook и на сите и-мејл контакти. Звучи смешно на прв поглед, […]

Прочитај повеќе

Менаџерите за лозинки кои се интегрирани во прелистувачите се злоупотребуваат за следење на корисниците од веб-страница на веб-страница. Истражувачите од Универзитетот Принстон, открија две скрипти на трети страни кои се користат за следење на корисниците. AsThink и OnAudience се две скрипти кои ги открија истажувачите. Скриптите се пронајдени на над 1.000 веб-страници, од топ 1 […]

Прочитај повеќе

Промената на мејловите на Facebook  е грешка која настана поради нова функција за скриени податоци,  изјави за ТheVerge главниот инженер на Facebook, Ендрју Босворт. Проблем има и со мобилните уреди, но тука проблемот е поради грешка при синхронизацијата, па адресата @facebook.com погрешно е земена како примарна. Иако Facebook адресата е предвидена да биде единствената прикажана […]

Прочитај повеќе