Microsoft се реши да ja промени маскотата на својот прелистувач Internet Explorer. Ново заштитно лице на прелистувачот е Инори Аизава, симпатичната аниме хероина, која во краткото видео е персонификација на Internet Explorer. Во краткото видео Инори се бори со куп роботи кои можеби се напади врз вашиот прелистувач или можеби конкурентите прелистувачи. Конечно со Microsoft […]

Прочитај повеќе

Со зголемување на бројот на ММО игри кои го менуваат начинот на претплата, бесплатните ММО престанаа да бидат ексклузивитет на азиските дизајнери и издавачи на игри и станаа модел прифатен од западните студија. Сепак, иако со заеднички бизнис модел, азискитe и западните игри се разликуваат суштински, од начинот на добивање на нивоа до фактот тоа што азиските игри главно се повеќе конкурентни, оријентирани кон играч против играч (PvP) содржини.

Прочитај повеќе