Поминаа две години откако VLC беше тргнат по своја иницијатива од Apple App Store поради проблеми со лиценците. Но, сега популарниот видео плеер се врати, а со него се враќа и можноста да гледате видео и слушате музика без врска на форматот на фајловите. iOS апликацијата ги поддржува сите формати како што ги поддржува и […]

Прочитај повеќе

Група на ентузијасти нуди 10.000 долари за оној кој ќе развие добар код кој би можел од VideoLAN да го имплементираат во VLC, мултимедијалниот плеер со отворен, и да овозможи гледање на видео содржината директно преку торент датотеката. Огласот во кој се бара фриленсер е објавен на Elance, а неговата задача би била да направи […]

Прочитај повеќе

Популарниот VLC плеер сега е достапен за Android, но во бета фаза. VideoLAN, креаторите на софтверот, велат дека VLC може да пушти било кој мултимедијален фајл, уреди, дискови и да стрима преку мрежни протоколи. Но, бидејќи е во бета, VideoLAN вели дека оваа верзија е наменета за поискусните корисници и хакерите. Верзијата не е стабилна […]

Прочитај повеќе