Безбедноснен пропуст или превид им овозможува на хакерите преку титловите да преземат контрола врз уредите на жртвите. Напаѓачот може да користи титлови со малициозен код и да преземе контрола на било кој уред; без разлика дали станува збор за компјутер или телефон. Безбедносниот пропуст може да се користи на најразличен видео софтвер. Kodi, Popcorn Time, […]

Прочитај повеќе

За многумина VLC player е крал на стримањето, видеото, па и музиката. Иако Android уредите не може многу да се пожалат за гледањето на видеа на своите паметни телефони, сепак некогаш е потребно да се има и некаква надворешна поткрепа. Со VLC за Android можете да ги користите сите три плејбек опции кои се достапни […]

Прочитај повеќе

Популарниот VLC плеер сега е достапен за Android, но во бета фаза. VideoLAN, креаторите на софтверот, велат дека VLC може да пушти било кој мултимедијален фајл, уреди, дискови и да стрима преку мрежни протоколи. Но, бидејќи е во бета, VideoLAN вели дека оваа верзија е наменета за поискусните корисници и хакерите. Верзијата не е стабилна […]

Прочитај повеќе