Apple со 60 милиони долари го реши спорот со кинеската компанија Shenzhen Proview Technology. Proview тврдеше дека е сопственикот на името „iPad” коe Аpple го користи за својот популарен таблет компјутери и име за кое тврди дека ги откупила правата уште во 2009-та година. Но, според Proview и судот, кинеските власти никогаш не ги прерфлиле […]

Прочитај повеќе