За дека Facebook ќе има „сакам“ копче е познато уште од јуни, но од Facebook конечно му ја најдоа вистинската намена и е исклучиво наменето за избирање на работи и купување на интернет. Од сега корисниците на своите пријатели ќе може да им ги испраќаат своите желби за купување, така што ќе може да состават […]

Прочитај повеќе

Голем дел од нас го знаат Facebook по своето „Like“ или „Ми се допаѓа“ копче, но што мислите за „Сакам“ копче? Ова го откри развивачот Том Вадингтон откако наиде на ‘want’ XFBML ознака во Facebook JavaScript SDK. Копчето сѐ уште не е официјално објавено на Facebook сајтот за развивачи, но Вадингтон за Inside Facebook изјави […]

Прочитај повеќе