Не престануваат изненадувањата за Linux корисниците од страна на компаниите кои не работат со слободен софтвер. Откако Microsoft го надгради Skype за Linux, Adobe објави детали за својот уредувач за веб развивачи кој е со отворен код и работи под MIT лиценцата. Уредувачот е наречен Brackets и сѐ уште не е официјално објавен, но за […]

Прочитај повеќе