Apple не верува дека едноставна игра може да се справи со сериозни теми како религија и секс. Компанијата ги советува програмерите дека подoбро е да напишат книга за темата, односно медицинска апликации, бидејќи таквите сериозни теми бараат повеќе внимание. „Ги разгледуваме апликациите поразлично од книгите и песните, кои не ги прегледуваме. Ако сакате да ја […]

Прочитај повеќе

Ко-основачот на Instagram, Мајк Крајгер, вчера излезе на сцената на GigaOm Mobilize Conference да зборува за почетоците на Instagram и како апликацијата беше во можност да ги собере и приспособат огромниот број на прилив на корисници. Моментално Instagram има повеќе од 100 милиони корисници и потенцијал да пристапи до 900 милиони корисници откако Facebook го […]

Прочитај повеќе

Google вчера ја претстави својата најнова верзија на својот мобилен оперативен систем – Android 4.1 Jelly Bean и веќе можевте да прочитате што таа ни нуди. Но, една платформа е ништо без армија на развивачи и API-ја кое ќе им овозможи на развивачите да ја користат платформата за своите продукти. Утрово, Анагана Гош, продукт менаџер […]

Прочитај повеќе