Канал5 забележа дека Основниот суд Скопје 1 користи Google Translate за да ја преведе својата веб страница на англиски јазик. Бидејќи Google Translate e роботски превод, дознаваме дека Основниот суд Скопје 1 e „Basic court“ со надлежност за населбата „Mineral Water”. Проверивме на Google Translate и се уверивме дека администраторите само ја ископирале македонската содржина […]

Прочитај повеќе