Travelex објави апликација која ќе им препорача на корисниците колкав буџет им е потребен за патување на некоја туристичка дестинација. Travelex Money App е едноставна за користење – се што треба да внесе корисникот е бројот на членови на семејството, времетраење на патувањето и неговата потрошувачка навика, односно дали троши помалку или повеќе. Понатаму врз […]

Прочитај повеќе

Валутите се менуваат постојано, а следењето на сајтови со курсни листи може да ви помогне само за да ги видите вредностите, но не и да пресметате колку евра се колку британски фунти, индиски рупии или македонски денари. Но, постои решение. Се работи за мобилната апликација XE Currency која е достапна за iOS, Android, Blackberry, Windows […]

Прочитај повеќе