Facebook полека се откажува од својата виртуелна валута стартувана пред три години. Сега „откако сите апликации си имаат своја виртуелна валута“ друштвената мрежа размислува да овозможува плаќање и претплата со локална валута што ќе „го олесни купувањето, ќе донесе флексибилност и полесно ќе се дојде до глобална публика.“ Facebook Credits кој се обавезни да се […]

Прочитај повеќе