Relay е екстензија за прелистувачот Firefox. Со неа можете да создавате неколку лажни и-мејл адреси и потоа тие да се вметнуваат при регистрација на сомнителни или неважни сајтови. Праксата со вметнување лажни и-мејл адреси знае да биде исклучително важна затоа што често се случува да се хакираат бројни бази со податоци и да се пробијат […]

Прочитај повеќе

Google како дел од својата определба за транспарентност на секои шест месеци објавува податоци за барањата на државите за испорака на податоци на корисниците. Очекувано бројот на податоци повторно е зголемен. Во периодот од јануари до јуни побарани се 44,943 податоци за корисниците. Најголем дел од САД 14.168, по што следат Германија (8.788) и Франција […]

Прочитај повеќе

Судскиот налог кој властите го искористија да пребаруваат по домот на основачот на Megaupload, Ким Дотком, е нелегален, вели судија од Нов Зеланд. Според судијата, исто така е нелегално FBI да копира податоци и да ги пренесе во САД. Судијата Хелен Винкелман вели дека во судскиот налог не било точно објаснето за какви прекршоци се […]

Прочитај повеќе