Сериски хакер и истражувач за безбедност, Џон Оберхејд, вели дека Android 4.1 или попознaт како Jelly Bean е првата верзија на оперативниот систем кој го развива Google што има правилно вметната заштита позната како ASLR (Address Space Layout Randomization). ASLR по случаен избор ги распоредува мемориските локации за библиотеката, стек меморијата и другите податочни структури […]

Прочитај повеќе

Adobe ја прекина подршката на Flash Player за Android. Поточно, верзијата 4.1 Jelly Bean ќе биде последната на која флеш ќе работи со полна поддршка од Adobe. Дури и надградба на 4.1 од 4.0 може да предизвика непожелно функционирање на „Flash Player“. Сепак Adobe ќе продолжи да издава надградби и безбедносни закрпи за сегашната верзија, […]

Прочитај повеќе

Google вчера ја претстави својата најнова верзија на својот мобилен оперативен систем – Android 4.1 Jelly Bean и веќе можевте да прочитате што таа ни нуди. Но, една платформа е ништо без армија на развивачи и API-ја кое ќе им овозможи на развивачите да ја користат платформата за своите продукти. Утрово, Анагана Гош, продукт менаџер […]

Прочитај повеќе

Google на I/О конечно ги откри деталите за својата нова Android верзија со име JellyBean која ќе се појави од средина на јули на одредени телефони меѓу кои и Galaxy Nexus. Алатките за развивање на апликации се достапни уште од денес. Новина во новиот мобилен ОС е што уредот и апликациите работат побрзо со подобри […]

Прочитај повеќе