(Овој одличен вовед за дизајн на инфограк е преземен од македонскиот блог за фриленсери, Дезен.мк, чиј уредник е авторот на текстот Дани Јанев.) Инфографиците како техника се одамна во графичкиот дизајн, но најголема популарност и користење имаа во текот на минатата година. Кај нас срамежливо се појавуваат неколку обиди во последнава година, што секако е […]

Прочитај повеќе

Дезен.мк, блогот за дизајн, графика, веб, фриленс и пред се инспирација за македонските веб креативци, го слави својот прв роденден!

Прочитај повеќе