Сакав повеќе креативност, вели Александар Јордановски, дипломиран економист кој ја замени досадната финансиска ревизија со позабавното креирање на мобилни апликации. Можеби програмирањето и економијата си имаат некои свои заеднички точки, пример бараат посветена работата со куп мали детали и бројки, но за Александар, кој започна да учи со неколку кратки курсеви пред две години, програмирањето […]

Прочитај повеќе

Онлајн видео игрите можат да бидат одличен простор за проучување на економијата. Oва го изјави Јанис Варуфакис, економист кој од неодамна е дел од тимот на гејминг студиото Valve. Уште поважно, постоењето на ваков модел во кој ќе може да се разгледаат макроекономските влијанија, ќе може да помогне да биде избегната некоја идна економска криза. Според него […]

Прочитај повеќе