Колкава е моќта на друштвените медиуми во нашето секојдневие? Ова прашање ќе биде одговорено на четвртиот по ред Social Media Day, кој ќе се одржи на 26-ти јуни во Скопје. Денот на социјалните медиуми е иницијатива започната од Mashable со која се слават новите медиуми, и која се одржува ширум светот на крајот на јуни. […]

Прочитај повеќе

Social Media Day кој беше стартуван од блогот за интернет култура Mashable како настан кој jа слави дигиталната револуција, денес се прошири низ 200 градови ширум светот, меѓу кои е и Скопје. Social Media Day Macedonia ќе се одржи по трет пат во Македонија, и како до сега ќе биде отворен настан на кој се […]

Прочитај повеќе

Social Media Day е глобален настан инициран од светски најпознатиот блог за интернет култура Mashable, кој на 30-ти јуни ќе се одбележи по петти пат во 200 градови низ светот. Во Македонија #smdaymk ќе се оддржи по трет пат, и, според организаторите New Media MK, е замислен како настан на кој ќе има „многу дружење, […]

Прочитај повеќе

Social Media Day, настанот кој нè обединува во офлајн светот сите ние што се дружиме и на онлајн просторите, официјално е затворен. Денес, како што беше најавено, во Мотелот на Велешкото Езеро се одржа вториот по ред Social Media Day во Македонија на кој свои излагања имаа 9 корисници на друштвените мрежи, додека севкупно во […]

Прочитај повеќе

На 30 јуни, недела, во Македонија по втор пат ќе се вклучи во глобалното одбележување на денот на друштвените мрежи. Social Media Day е настан инициран од познатиот блог кој ја следи интернет култура, Mashable и се организира на сите континенти во повеќе од 200 градови. Во Македонија настанот го организираат интернет маркетинг агенцијата NewMediaMK […]

Прочитај повеќе

<Надополнето 26.06> New Media Mk ја објави агендата, т.е. времето и местото каде ќе се движи Social Media караванот низ Македонија. Караванот трга од Скопје со едно комбе и една кола, што се вкупно 12 луѓе и ќе помине низ неколку градови во Македонија со цел да се запознае со локалните твитерџии и зависници од […]

Прочитај повеќе