Одличниот мобилен магазин Flipboard сега е достапен и за Windows Phone. Сепак пред да се радувате дека може да читате и креирате сопствени магазини- нема поддршка за телефони со 512MB RAM и добар дел од корисниците се жалат дека апликацијата работи бавно. Доколку не сте ја користеле досега апликацијата, Flipboard е персонализиран магазин кој ви […]

Прочитај повеќе

Paper е нешто сосема ново од Facebook. Направен како дигитален магазин, Paper, кој со мал трик може да се инсталира и на македонските iPhone-и, e позабавен начин на читање на постовите од пријателите на мобилен телефон. Наместо да скролате бескрајно на стариот и добар Facebook, мрежата наполни десет години, со Paper вие едноставно се лизгата […]

Прочитај повеќе

Еден од најквалитетните мобилни магазини, Flipboard, објави своја 2.0 верзија – достапна за iOS и наскоро за Android – со која ќе може да пинувате содржина, да букмаркирате текстови, слики, видео и аудио кои може да ги коментирате. Flipboard сега стапи во партнерство со Etsy кои преку својот каталог ќе овозможат да купувате е-добра преку […]

Прочитај повеќе

Ambio.me e нов македонски стартап кој успеа да стигне до финалето на SeedCamp New York 2012. Разговараме со Митко Цабевски за неговото искуство во неодамнешното натпреварување на SeedCamp, eден од најпознатите европски стартап инкубатори, за предизвиците со кои се соочува со неговиот стартап, но и за мобилниот пазар за кој Митко вели дека „е комплетно […]

Прочитај повеќе

Популарниот и прекрано дизајнираниот мобилен агрегатор на вести Flipboard, кој беше прогласен за најдобра iPad апликација за 2011, сега официјално е достапен за Android. Flipboard за Android доаѓа со додаден Google+ и YouTube, нешто што не беше достапно во iOS верзијата. YouTube фидот ги прикажува вашите претплати на канали заедно со коментарите, копче за лајкнување, […]

Прочитај повеќе