Стив Хофман, ко-основачот на Reddit, вели дека нема дилeма околу монетизацијата на сервисот. Таа мора да биде преку реклами, но предноста на Reddit е што знае како да ги таргетира тие реклами. Г. Хофман беше говорник на неодамнешната TNW конференција, на која освен финансирањето, зборуваше и за дизајнот на Reddit и за предизвиците кои сега […]

Прочитај повеќе

Целта не Reddit никогаш не била да биде заштитник на слободата на говорот, ниту компанијата има обврска да ги поддржи и да ги задржи сите форуми, вели Стив Хофман, директор на Reddit. „Најголемиот дел од содржината на Reddit доаѓа од прекрасни, креативни, смешни, паметни и будалести заедници. Тоа е она што го прави Reddit одличен, […]

Прочитај повеќе

Како Reddit стана толку популарен? Па, на тој начин што на почетокот целата Reddit заедница се засновала на илијадници лажни профили создадени од ко-основачите на сајтот, вели Стив Хофман (еден од ко-основачите на Reddit). За сајтот да изгледа полн, Хофман и Алексис Оханиан испраќале линкови како од други личности, односно со различни кориснички имиња. Таа […]

Прочитај повеќе