Секој ден, светот преку твитови пишува еквивалент на книга од 100 милиони страници, или 8.163 копии на „Војна и Мир.“, вели Twitter на својот официјален блог. Во споредба со истиот период минатата година, дневната количина на твитови се зголеми за импресивни 135 милиони, што придонесе на петдневно ниво да се достигнува и бројка од милијарда твитови.

Прочитај повеќе