Twitter тестира прикажување на реклами дури и на луѓето кои не се корисници на друштвената мрежа. Станува збор за ембедирани твитови кои се споделуваат на останатите сајтови. Ова ќе биде нов начин и за монетаризирање на апликациите, вели Моли Вандор од Twitter. Веќе се направени прилагодувања на платформата, па твитовите ќе може да бидат прикажувани во […]

Прочитај повеќе

Facebook полека, но сигурно, стана mobile first платформа за огласувачите. Над 80 отсто од парите кои ги заработува Facebook од рекламирање се од мобилните уреди, покажува последниот финансиски извештај. Социјалната мрежа во последното тримесечје забележа фантастични резултати пред сѐ од шопингот за новогодинешните празници. Во тој период успеа да заработи над 5,8 милијарди долари од […]

Прочитај повеќе

Десктоп ја надминува четирикратно мобилната платформа кога е во прашање онлајн рекламирањето преку пребарување, покажа анализата на IAB за 2014. Барем во САД, за каде се однесува извештајот, заработката од реклами и огласи е во постојан пораст и во 2014 година достигна 49,5 милијарди долари. Сепак мобилното рекламирање има пораст од 76 отсто во 2014-та, […]

Прочитај повеќе

На престојната конференција F8, закажана за крајот на април, Facebook ќе ја претстави својата огласувачка платформа за мобилните телефони, откриваат извори за Re/code. Facebook ќе им ја понуди платформата на компаниите и огласувачите за да пласираат реклами и на мобилните телефони, користејќи го моќното таргетирање на Facebook. Платформата нема да биде за рекламирање само на […]

Прочитај повеќе

Еbay не верува дека треба да фрлаат пари на реклами во мобилни апликации. Според онлајн пазарот, рекламите го одвлекуваат вниманието на корисниците кои наместо на нив, треба да се фокусират на самата апликација. Претходно годинава, Ebay започна да тестира реклами внатре во iPhone апликација, но откри дека тие го пренатрупуваат малиот екран, одвлекувајќи го вниманието […]

Прочитај повеќе

Kомерцијалните огласи на друштвената мрежа кои пристигаат на мобилните уреди се многу поефикасни од рекламите кои се појавуваат на десктоп верзијата, покажа  истражувањата на TBG Digita, AD Parlor, Nanigans и Spruce Media, кои се рекламни партнери на Facebook. Мобилните реклами на Facebook се отворани 13 пати повеќе, и заработуваат 11,3 пати повеќе пари по прикажување од десктоп рекламите. Ова […]

Прочитај повеќе