Европскиот БЕСТ инженерски натпревар е настан кој им овозможува на учесниците да се запознаат со реалните практични проблеми во светот на инженерите и инженерските решенија. Оваа година поради пандемијата, за првпат EBEC ќе се одржува виртуелно. Натпреварот ќе биде во склоп на „Недела на инженерство” и ќе се одржи од 08.03.2021 до 19.03.2021. Сите заинтересирани […]

Прочитај повеќе

Борд на Европски Студенти по Технологија – БЕСТ Скопје ви го најавува десеттото јубилејно издание на најголемиот европски инженерски натпревар – EBEC, кое оваа година ќе се одржи од 18 – 21 декември во просториите на овогодинешните партнери – Аptiv и Johnson Matthey. EBEC (European BEST Engineering Competition) е натпревар којшто се одржува во три […]

Прочитај повеќе

БЕСТ (Борд на Европски Студенти по Технологија) претставува непрофитна и неполитичка организација која на студентите им овозможува да го надградат своето знаење со теми со кои ќе го надополнат образованието преку организирање на курсеви, технички натпревари, едукативни симпозиуми, тренинзи и размени на студенти. Исто така, БЕСТ Скопје покажува стремеж за проширување во пазарот на трудот […]

Прочитај повеќе

Ова лето 22 студенти кои имаат желба да научат повеќе за бизнис стартапите ќе можат да се пријават за учество на курсот организиран од БЕСТ Скопје и Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) кој ќе започне на 4-ти јули и ќе трае до 12-ти јули. Студентите ќе посетат неколку македонси компании и ќе […]

Прочитај повеќе