Во септември се врати еден од најздодевните фишинг напади, спамот на календар. Нападот е едноставен и супер здодевен. На календарот ви доаѓаат безброј нотификации, вообичаено се лажни известувања за освоена награда или учество во некое извлекување. Минатата недела омилени настани беа награди на Amazon и YouTube. За успешноста на нападот најмногу има улога наивноста на […]

Прочитај повеќе

Sunrise, еден од поубаво дизајнираните календари за iPhone, сега е достапен и за поголемиот iPad. Тоа што е предност на овој календар, и во исто време и недостаток, е што може да се користи само со iCloud и Google Calendar профилите. Но, календарот е направен одлично и со новата верзија добива и week и monthly […]

Прочитај повеќе

Google Calendar можеа да ја користат само на уредите како Nexus S и Galaxy Nexus, но од сега оваа можност ќе ја имаат сите корисници на Android 4.0+. Сè уште не е јасно зошто Google Calendar не им беше достапна на сите корисници на Android, иако е една од најкористените и најкорисни алатки, но еве, […]

Прочитај повеќе

Google овозможи веб апликациите како Gmail и Google Docs да можат да се користат дури и кога немате интернет конекција, односно можете да ги користите, пример да пишете мејлови, и кога ќе сте онлајн тогаш сите промени ќе бидат активни. За жал на корисниците на Firefox, Opera и другите прелистувачи, офлајн поддршката за Gmail е […]

Прочитај повеќе

Gmail си доби комплетно нов изглед што се наликува со Google+ дизајнoт. Новиот изајн ќе се пушта постепено во наредните месеци, но Google објави две теми, достапни од Тhemes табот во Gmail, кои ќе го прикажат новиот дизајн.

Прочитај повеќе