Пионирот во фотографијата Kodak го тужи Apple за да престане да се меша во плановите да продадат портфолио од патенти со цел да се извлечат од банкрот. Според Kodak, Аpple лажно тврди дека има 10 патенти од 1990-тите кога двете компании соработувале, меѓу кои и патент за прикажување на фотографии на LCD екрани. Apple e […]

Прочитај повеќе