Facebook конечно го објави копчето со кое ќе може да се споделуваат содржини директно од мобилните апликација. Станува збор за Like копче кое е вметнато директно во апликациите, кое Facebook го најави порано годинава на f8. Што се однесува до In App Like копчето, Facebook советува да се смести во определен дел од апликацијата каде […]

Прочитај повеќе

Сега ќе може да споделувате содржина со Like копче и преку мобилни апликации, вели Facebook. Новата функционалност во Open Graph ќе им овозможи на програмерите да си креираат Like копче за својата мобилна апликација. Ова „интегрирано искуство“ ќе им овозможи на корисниците да споделат содржини на друштвената мрежа преку апликациите, пример ако кликнат Like на […]

Прочитај повеќе

Дали сте се запрашале колку е навлезен Facebook во вашите омилени сајтови? Неодамнешното истражување на Royal Pingdom  покажува дека во 10.000 водечки веб страни според Alexa, интеграцијата на Facebook е речиси 25 проценти. Заедно со споделувањето на содржини на друштвената мрежа оваа бројка се качува до речиси 49,3 отсто. Втора мрежа по присутност е Google+, +1 […]

Прочитај повеќе