Android Webmaker и официјално е достапна на Google Play. Мобилната апликација на Mozilla, која веќе неколку години е достапна како веб верзија, е едноставна развојна алатка која на сите корисници на Android ќе им овозможи да креираат содржини кои се достапни од било кој уред со прелистувач. Целта на алатката е да овозможи креирање содржини […]

Прочитај повеќе

Ден после објавувањето дека работат на прелистувач за iPad, Mozilla го објави својот најнов продукт – Thimble. Thimble е дел од Webmaker проектот на Mozilla кој е наменет за почетниците да пишуваат и уредуваат HTML и CSS кодови директно преку својот прелистувач. Дизајниран едноставно и наменет за секого, Thimble претставува едноставен начин да создавате и […]

Прочитај повеќе