Просечна брзина на Интернет во минатата година порасна за 29 отсто и сега изнесува 3,6 Mbps, порастот во споредба со последниот квартал е 10 отсто. Најзабележителен е порастот на мобилниот интернет сообраќај кој за една година пораснал 80 отсто, вели Akamai во последниот State of Internet извештај. Повторно држава со најбрз интернет е Јужна Кореа […]

Прочитај повеќе

Која држава на Балканот има најбрз интернет? Сигурно не сме ние, но одговорот на тоа прашање ќе можете да го пронајдете во продолжение на текстот. Имено, станува збор за извештајот од Akamai од кој може да се види и дека брзината на интернет опаѓа ширум светот во последниве три месеци. Причината за падот сè уште […]

Прочитај повеќе