LinkedIn најави посериозно ангажирање околу Pulse, апликација за iOS и Android која се фокусира на информции и вести од индустријата која корисникот најмногу го интересира – онаа во која има професионален ангажман. Pulse е дел од LinkedIn веќе пет години, но до сега сметаа дека мобилните платформи не се потполно прилагодени за вести. Сепак напредокот […]

Прочитај повеќе

После шпекулциите кои излегоа пред скоро време, најголемата бизнис друштвена мрежа, LinkedIn, синоќа објави дека ја купи апликацијата за читање на вести – Pulse. За тие што не се запознаени, Pulse е мобилна апликација која предлага и агрегира содржина од различни сајтови и друштвени мрежи, а секојдневно преку неа се читаат 10 милиони различни содржини. […]

Прочитај повеќе

Откако Google најави дека од 1 јули нивниот RSS читач ќе замине во историја, настана голема битка помеѓу останатите такви сервиси за да ги добијат нивните корисници. Изгледа дека најголема корист од тоа извлече Feedly, чија бројка на корисници за два дена скокна за повеќе од 500.000. Токму затоа, како прв на листата на алтернативи […]

Прочитај повеќе

Според сериозни гласини на интернет, бизнис мрежата LinkedIn планира да ja купи апликацијата за агрегирање вести Pulse за цена од 50 до 100 милиони долари. Pulse e мобилна апликација која предлага и агрегира содржина од куп разни сајтови и друштвените мрежи. Има околу 20 милиони корисници ширум светот кои, според Pulse, читаат 10 милиони приказни […]

Прочитај повеќе

Ако сакате да бидеме во тек со сите настани и вести, тогаш ви ја препорачуваме Pulse, апликација наменета за читање на вашите омилени области во една одлично средена визуелна околина. Pulse News може да се користи преку компјутер, Android и iOS и можете бесплатно да ја преземете од соодветните маркети на апликации. Апликацијата нуди и […]

Прочитај повеќе

Популарната апликација за читање вести Pulse сега на текстовите и слики од бројните медиуми додаде и видео канали од околу 30 партнери. Pulse е мобилен агрегатор на вести достапен за Android, iOS и Windows Phone. Апликацијата е една од подобрите на мобилниот пазар, и е доболно добра да му конкурира на Flipboard, иако лично повеќе […]

Прочитај повеќе