Фестивалот Exit и мобилната апликација Exit ги повикуваат сите талентирани дизајнери да креираат Sticker Pack инспириран од фестивалот. Фестивалот е еден од најпопуларните во Европа, а во регионот без сомневање е и најголем со над 20.000 посетители. Сите учесници во натпреварот ќе конкурираат за наградите, но наградени ќе бидат само најдобрите. Дел ќе добијат парични […]

Прочитај повеќе

На овогодинешниот EXIT фестивал, покрај стандардната музичка програма и журка во EXIT селото и Петровардинската тврдина, ќе се одржи и програма за едуцирање и промовирање на стартапите. Имено, Startit и SEE ICT ќе бидат дел од промоцијата на технолошкото претприемништво. SEE ICT ќе настапи на NVO штандот, додека на последниот дел од фестивалот во 20:30 […]

Прочитај повеќе

Останува помалку од еден месец до EXIT, еден од најдобрите музички фестивали во Европа. Доколку одите во Нови Сад,  сигурно ќе ви се најде редизајнираната  мобилна страна со која организаторите сакаат полесно и поудобно да ги информираат посетителите. Според организаторот, новата мобилна страна е оптимизирана и едноставна за навигација. Освен ова изработени се и апликации за Android […]

Прочитај повеќе