Друштвената мрежа најави дека огласувачите наскоро ќе може да таргетираат корисници кои користат други мобилни апликации. Facebook, во соработка со издавачите на апликации и огласувачите, ќе пласира реклами чија предност е што ќе таргетираат според корисничкиот профил на Facebook, односно според корисничките интереси, лајкови, локација и други активности на мрежата. Во моментов тестот на надворешните […]

Прочитај повеќе

Facebook подготвува услуга со која ќе им овозможи на компаниите да се наддаваат за пристап до одредена таргет група, пишува Bloomberg. Услугата е наречена Facebook Exchange иќе помогне одредени реклами да стигнат до заинтересираните корисници. Со анализирање на навиките на корисниците и посетата на различи страни,  апликации и други детали, Facebook ќе ги состави таргет групите во […]

Прочитај повеќе