Canonical конечно реши да направи чекор напред за да привлече внимание од страна на развивачите. Имено, спонзорот на Ubuntu, еден од најпопуларните оперативни системи и најкористена Linux дистрибуција, организира натпревар наречен „Ubuntu App Showdown“ во кој развивачите имаат три недели да испрограмираат нова апликација и да ја објават во Ubuntu Software Centre-от. Најдобрите апликации ќе […]

Прочитај повеќе