Директорот на Apple, Тим Кук, јавно проговори дека е горд на својата хомосексуалност. Иако се знаеше за неговата сексуална определба, сепак г. Кук, кој застана на чело на една од највредните ИТ компании по смртта на Стив Џобс, за прв пат се изјасни пред целата јавност дека е горд што е геј и дека „тоа […]

Прочитај повеќе

Новата верзија на мобилниот оперативен систем iOS на Apple доаѓа со нови emoji, односно емотикони кои се користат во чет и имејл пораки. Меѓу ново додадените сега има емотикони за геј и лезбиски парови кои се додадени покрај стандарните хетеросексуални парови. Emoji на iOS 6 можат да се користат откако се стартува тастатурата за нив. […]

Прочитај повеќе