Емоџите и понатаму преовладуваат како забавна форма за визуелна комуникација во електронски пораки и веб страници. Но, што доколку сакате да вметнете некое емоџи, но не знаете како? Emojis Picker е алатка која ви дозволува на брз и ефикасен начин да пронајдете какво било емоџи и да го копирате. Потоа истото можете да го префрлите […]

Прочитај повеќе

Споделете ја љубовта со Skype и Пол Макартни! Познатиот музичар на Битлси e автор на музичките емотикони кои ќе се појават на време за Денот на вљубените. Споделувањето на новите емотикони, по ништо не се разликува од стандардните, а единствената разлика е музиката, чиј автор е токму г. Мекарти. „Пол го сака Skype и инспириран […]

Прочитај повеќе

Facebook тестира интересно решение за својот проблем со Dislike копчето. Корисниците веќе подолго време бараат копче со кое ќе искажаат негативни емоции и емпатија за содржината, но до сега единствено што можеа е да кликнат позитивно Like. Сега, Facebook тестира функционалност со emoji, односно со смајлиња, со кои ќе се оцени постот со различна емоција. […]

Прочитај повеќе

Microsoft ќе биде првата компанија која во своите емотикони ќе го вклучи „средниот прст“. Емотиконот чие име е „задна страна на рака со продoлжен средeн прст“ или само „прст“ (the finger), ќе биде достапен на новиот оперативен систем Windows 10. Емотиконот е дел од Unicode 7.0 стандардот, но досега никој не го имплементираше поради очигледни […]

Прочитај повеќе

Популарноста на емотиконите не е новитет, но емотиконите стануваат најпопуларна форма на изразување на друштвената мрежа за фотографии Instagram. Нивното користење е толку често што е можно наскоро да постанат најпопуларен и универзален јазик кој се користи на платформата. „Ова е ретка можност, да се набљудува креирањето на нов јазик. Емотиконите претставуваат валиден и речиси […]

Прочитај повеќе

Новата верзија на мобилниот оперативен систем iOS на Apple доаѓа со нови emoji, односно емотикони кои се користат во чет и имејл пораки. Меѓу ново додадените сега има емотикони за геј и лезбиски парови кои се додадени покрај стандарните хетеросексуални парови. Emoji на iOS 6 можат да се користат откако се стартува тастатурата за нив. […]

Прочитај повеќе