Apple-1, склопен пред 38 години, но сепак целосно функционален, на аукција на аукционерката куќа Bonhams е продаден за неверојатни 905.000 долари. Компјутерот сега е во сопственост на Ford фондацијата која планира да го изложи во Henry Ford Museum. Цената која е понудена за стариот компјутер е 750.000 долари, а останатите 175.000 долари отпаѓаат на данок […]

Прочитај повеќе

Новата закрпа на Diablo 3 им овозможи на играчите да купуваат и продаваат опрема за вистински пари. Засега закрпата е достапна единствено на играчите на американските сервери иако нема IP ограничување од каде им пристапувате на серверите. Аукциите моментално се единствено за оружје и оклопи, а во иднина се очекува сите предмети од играта да […]

Прочитај повеќе