Microsoft ќе дозволи пристап до вештачката интелигенција AIX, која е базирана на Minecraft. Платформата е во развој подолг период, но досега беше достапна единствено за тестирање во компанијата. Отворената верзија ќе биде достапна од јули, кога сите развивачи ќе можат да го користат за евалуација и развој на вештачка интелигенција, јави PC World. Една од […]

Прочитај повеќе

Тим на истражувачи на Универзитетот во Јужна Калифорнија се обидува да го направи реален Holodeck од Star Trek. Целта на Holodeck е да се создаде симулатор на виртуелна реалност од 360 степени. Овој систем користи гејминг слушалки од 105 степени, 3Д поглед, движењата на играчот ќе бидат следени со сензорот од PlayStation – Playstation Move, […]

Прочитај повеќе

Lego и аустралискиот Google стартуваа WebGL Lego симулатор. Со Build може да си одберете место и да си креирате ваш 3Д објект. Како што може да видите ние си ја напишавме адресата. Build е доста интересен, може да се и рече дека е „забава за целото семејство“ но за жал ограничен е само на Австралија […]

Прочитај повеќе

SLR Camera Simulator е одлична алатка за да научите каква функција има експозицијата, каква блендата и какво светло ви е потребно за да направите добра фотографија. Симулаторот, кој е достапен на веб и за Windows, Mac и iOS, е неверојатно корисен бидејќи освен што ви овозможува да одберете околина со одредено светло, има и две […]

Прочитај повеќе