Компанијата за аналитика EdgeRank Checker направи истражување за тоа колку Facebook корисници всушност кликаат на линковите постнати од страниците кои тие ги имаат „лајкнато“. EdgeRank Checker дојде до заклучок дека кликањето на линкови постнати од Facebook страници со над 100.000 фанови е 0,14 отсто, или еден клик на 715 импресии. Страниците всушност добиваат 0,00093 клика […]

Прочитај повеќе

Најверојатно во склоп со Google+ друштвената мрежа, Google Webmaster tools и Analytics, алатките за следење на статистиката за посетите на вашиот сајт, сега можaт да ги следат споделувањата преку Google +1 копчето, Facebook Like и твитовите.

Прочитај повеќе