По Exploding Kittens, Метју Инман од популарниот сајт The Oatmeal собира средства за нова игра со карти, повторно на KickStarter. Негов партнер и во овој проект е Илан Ли од Xbox и ARG. Претходната игра со карти собра над 8,7 милиони американски долари од над 219.000 поддржувачи, а нивната нова игра е на добар пат да ја престигне. На […]

Прочитај повеќе

Google го претстави прототипот на своето автономно возило. Финална верзија е со минимални промени од моделот кој компанијата го претстави во мај, но Google сега сака да ги искористи празниците за да го тестира возилото, а следната година се надева дека ќе може да се вози автономнов и на улиците во Северна Калифорнија. Интересно помеѓу […]

Прочитај повеќе

Метју Инман од Oatmeal не престанува со кампањата за изградба на музејот на Никола Тесла. По успехот да се откупи земјуштето за музејот, за кое г. Инман успеа да собере 850.000 долари од Интернетот, и уште еден милион долари од директорот на Tesla Motors, Илон Маск, сега се стартува кампања за градење на музејот за […]

Прочитај повеќе

Метју Oatmeal Инман е познат автор на интернет стрипови, кој сега доби култен статус на човек кој успеа со помош на Интернетот да го креира Музејот на Тесла, и да го натера основачот на Tesla Motors, Илон Маск, да донира еден милион долари за негова изградба. Се започна со желбата на Oatmeal да го купи […]

Прочитај повеќе

Откако стартуваше успешна краудфандинг кампања со која се собраа 2 милиони долари за да се спаси земјиштето на кое се наоѓаше лабораторијата на пронаоѓачот Никола Тесла, Метју Инман сега се обиде да го ангажира Илон Маск, основачот на Tesla Motors, Space X и PayPal, да вложи околу 8 милиони долари за да се изгради Музејот […]

Прочитај повеќе

За помалку од една недела проектот за изградба на музеј на Никола Тесла е прогласен за успешен. Метју Инман, основачот на популарниот Oatmeal, објави дека целта од 850.000 долари е постигната. Иако до крај на акцијата има уште 39 дена веќе се донирани 900.000 долари, а државата Њујорк вети дека ќе обезбеди дополнителни 850.000 долари […]

Прочитај повеќе

Мотивиран од победата над FunnyJunk кога собра 220.000 долари од интернет корисниците за добротворни цели, основачот на Oatmeal, Метју Инман, сега се посвети на нов, и малку поразличен проект. Ново „милениче“ на г.Инман е музеј посветен на легендарниот иноватор Никола Тесла. Сервисот со кој ги собере средствата е IndieGoGo, и овој пат, како што се покажа […]

Прочитај повеќе

Метју Инман е сопственик на веб страната  The Oatmeal кој доби закана за тужба за клевета откако се пожалил дека funnyjunk ги објавува неговите содржини (слики, кратки комични стрипови, анимации). Тужителот бара од него 20.000 долари и отстранување на писмото во кое тој го опишува начинот на работа на нивната страна. За да ги собере парите, […]

Прочитај повеќе