За Нова година од популарниот сервис за споделување на краткотрајни пораки Snapchat беа украдени над 4,6 милиони профили на корисници од Северна Америка. Профилите беа јавно објавени на SnapcharDB страната која сега веќе е недостапна. Тоа што претставува проблем за сите пробиени профили е што иако Snapchat ги крие последните бројки на телефоните, сепак напаѓачот […]

Прочитај повеќе

LulzSec Reborn се претставија како дел од претходнатa хакерска група која во 2011 година направи хаос па се повлече по 50-тина дена откако некои членови беа уапсени, со преземање одговорноста за пробивање на 10.000 Тwitter профили. Минатиот месец LulzSec Reborn oбјави информации за 170.000 профили од militarysingles.com. Профилите се пробиени преку апликацијата TweetGif која им […]

Прочитај повеќе