Го пишувам ова како татко кој сака да може да и одговори на својата црнa ќерка кога ќе го праша: „Што направи ти?“, вели основачот на Reddit во видео пост во кој ја објаснува својата оставка. Алексис Оханиан го повика бордот на неговото место да постави афроамериканец. Пред 15 години го коосновав Reddit за да […]

Прочитај повеќе

Воден од Алексис Оханиан, еден од основачите на Reddit, Small Empires е серијал на видео приказни за најкреативните американски стартапи. Продукцијата е на Verge, каде што ќе може да ги најдете сите нови епизоди од втората сезона, или на YouTube ако сакате да ја погледнете првата сезона. Приказните кои г. Оханиан ги покрива се искуства […]

Прочитај повеќе

Протести на подржувачи на интернет неутралноста и реклами поставени низ Вашингтон ги пречекаа членовите на Федералната комисија за комуникација (FCC) кoja се подготвува да го даде својот конечен став по ова прашање. Додека петте члена на FCC ги разгледуваат последните мислења пред презентирањето на предлогот на јавноста, ко-основачот на Reddit, Алексис Оханиан, побара помош од […]

Прочитај повеќе

Сигурно сите го знаете бет-сигналот што го повикува Бетмен кога градот е во опасност. Сега група интернет ентузијасти реши да ја прифати симболиката – решени да речат доста и да застанат во одбрана на Интернетот, тие креираа свој сигнал со лице на мачка со кој ќе ја повикуваат интернет заедницата да им се приклучи кога ќе […]

Прочитај повеќе

Алексис Оханиан, ко-основачот на Reddit, верува дека секој корисник може да биде потенцијален заштитник на Интернетот, или „Бетмен или Бетвумен“ како што тој вели. „Не е потребно да бидете милијардер со нервозни задачи за да го зачувате интернетот.“, изјави Оханиан на Personal Democracy Forum одржан вчера. „Херојот сте вие. Секогаш сте биле вие и треба […]

Прочитај повеќе