GitHub заедно со 12 партнери започнаа да им нуди бесплатни алатки за студенти, станува збор за софтвер кој не е бесплатен, но студентите можат да го користат бесплатно. За сите алатки или целиот пакет ви е потребна имејл адреса од образовната установа, студентска идентификација или дополнителен доказ дека сè уште сте студент. Во пакетот за студенти […]

Прочитај повеќе

Atom е нов текст едитор од GiTHub со отворен код и целосно бесплатен за симнување. Во моментов е достапна само за Mac OS X, но најавени се Windows и Linux верзии наскоро. Софтверот сè уште во бета, и некои функционалности не се довршени, но има доволно персонализација за да биде поинтересен за сите програмери. Според […]

Прочитај повеќе

Intel, најголемиот производител на процесори, ги критикува производителите на мобилните телефони и Android ОС, велејќи дека џабе се претставуваат телефони кои работат на процесор со две или повеќе јадра бидејќи Android не е оптимизиран за нив. Всушност Android работи полошо на повеќе јадра, вели Intel повикувајќи се на свои тестови. „Направивме наши тестови и во […]

Прочитај повеќе