На овогодинешната конференција SXSW (South by Southwest) премиерно ќе биде прикажан документарецот „Downloaded“ на кој е прикажано раѓањето на Napster и животот на двајцата основачи, Шон Паркер и Шон Фенинг, кои водеа битка со музичката индустрија. Од почетокот на 1998 година, peer-to-peer сервисот ја промени музичката индустрија, подоцна и останатите, при што предизвика големи последици […]

Прочитај повеќе

Најновата апликација од основачите на Napster, Шон Паркер и Шон Фенинг, вчера официјално беше пуштена во употреба. Сервисот е наречен Airtime и е видео платформа која им овозможува на корисниците да се поврзуваат со старите и нови пријатели на многу едноставен начин. Овој сервис се разликува од другите по тоа што вашите соговорници можете да […]

Прочитај повеќе