Новите правила за користење обелоденуваат детали дека Skype се подготвува да издаде нов сервис за испраќање на видео пораки. Претплатниците на Skype ќе имаат можност за неограничено испраѓање на видео пораки се додека не косат со правилата за фер користење, забележува The Verge.  Покрај ова пораките кои ги добивате и испраќате ќе останат неограничено време во вашето сандачае и во […]

Прочитај повеќе

Откако се зголеми брзината на интернетот која ја нудат провајдерите се повеќе корисници, и се повеќе бизниси, наместо вообичаените повици користат видео-телефонија или видео конференциски разговори. Најголем дел од поквалитентните сервиси се разбира не се бесплатни, а цените се движат од 50 долари, па нагоре. Meѓу сервисите кои се плаќаат доколку се користат од бизниси […]

Прочитај повеќе

Најновата апликација од основачите на Napster, Шон Паркер и Шон Фенинг, вчера официјално беше пуштена во употреба. Сервисот е наречен Airtime и е видео платформа која им овозможува на корисниците да се поврзуваат со старите и нови пријатели на многу едноставен начин. Овој сервис се разликува од другите по тоа што вашите соговорници можете да […]

Прочитај повеќе