Facebook ќе ја промовира својата видео платформа и стримовите во живо со помош на светски познати медиуми и јавни личности. Компанијата вложи 50 милиони долари во договор со над 140 медиуми и личности да објавуваат Facebook Live видеа, велат документи кои стигнаа до Wall Street Journal. Најголемите медиуми кои се потписници на договорите се Vox Media, […]

Прочитај повеќе

Google објави дека на YouTube ќе можат да се презинтираат нови реклами со можност разгледување во 360-степени. Компанијата се надева дека со ова ќе овозможи реклами со кои огласувачите ќе обезбедат подобро искуство, а и на корисниците ќе им биде позабавно, со оглед на тоа дека рекламите ќе бидат интерактивни.За рекламите е потребен или Chrome […]

Прочитај повеќе

Facebook се поупорно се обидува да постане и видео платформа. Наскоро секој пат кога корисниците ќе изгледаат некое видео на пријателите Facebook ќе им понуди и други видеа од News Feed, јави TechCrunch. Засега изгледа дека функцијата е достапна на мобилната платформа. Сервисот наликува на YouTube, па откако ќе заврши видеото покрај опцијата за повторно […]

Прочитај повеќе

Најновата апликација од основачите на Napster, Шон Паркер и Шон Фенинг, вчера официјално беше пуштена во употреба. Сервисот е наречен Airtime и е видео платформа која им овозможува на корисниците да се поврзуваат со старите и нови пријатели на многу едноставен начин. Овој сервис се разликува од другите по тоа што вашите соговорници можете да […]

Прочитај повеќе