Се сеќавате на пресмешната реклама на Samsung „Curved not bend“? Епа се чини дека можат да ја повторат, само овој пат наместо за iPhone 6 Plus, за сопствениот Galaxy S6 Edge. Тестoвите за издржливост на SquareTrade покажуваат дека и Samsung Galaxy S6 Edge се деформира на ист притисок како и iPhone 6 Plus, односно двата […]

Прочитај повеќе

Дечките од GizmoSlip објавија видео во кое ја тестираат издржливоста на Samsung Galaxy S3. Популарниот телефон е релативно скап, чини околу 30.000 денари, и овие тестови ќе ви симулираат (и предупредат) што да очекувате ако телефонот ви падне од раце. За жал, телефонот не се покажа баш најиздржлив. Во сите три теста имаше оштета, од […]

Прочитај повеќе

SquareTrade, независна компанија за осигурување, во три различни тестови се обиде да открие кој од двата најпопуларни паметни телефони Samsung Galaxy S III или iPhone 4S е поиздржлив. Првиот тест е пуштање на телефонот да падне од височина на увото, нешто што му се случува на секого, некому почесто. Вториот тест е да се провери […]

Прочитај повеќе