Неколку недели откако ја претстави третата генерација на Core процесорите за десктоп компјутери, наречени Ivy Bridge, Intel сега ги најави и 14-те мобилни чипови наменети за лаптопите. Intel вели дека овие процесори со две јадра и ултра-ниска волтажа ќе се појават на околу 110 различни лаптови. Околу 30 од тие лаптопи ќе бидат со екран […]

Прочитај повеќе