Android 4.3 има скриена функционалност со која може да се контролираат поединечни апликации и нивните пермисии. Според Android Police, Google го крие App Ops менаџерот бидејќи сè уште не е готов, иако работи солидно. Преку овој менаџер за апликации, корисниците ќе можат да ги ограничуваат пермисиите преку четири табови: location, personal, messaging и device. Некои […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа ја стартуваше опцијата со која може да се постават пермисии на различните администраторите кои водат една страна, пишува InternetMarketing.com.mk. Со оваа новина Facebook конечно ќе го реши проблемот што дозволува било кој администратор лесно да ја киднапира страната од сопственикот. Новата опција овозможува да се постават 5 различни улоги на администраторите со кои […]

Прочитај повеќе