Translate, алатката на Google за преведување, сега доби плагин кој ќе ги израдува сите сопственици на веб сајтови. Новиот плагин Website Translator ќе им овозможи на сајтовите, и на посетителите, да си го едитираат преводот. Бидејќи е статистички машински превод Google Translate знае да греши често, посебно кога се работи за јазици кои не се […]

Прочитај повеќе