Берлинската Pipe е нова апликација која ви овозможува да префрлувате фајлови до 1 GB преку Facebook во реално време, без потреба да се инсталира дополнителен софтвер. Апликацијата користи технологија на Adobe за директна peer-to-peer (P2P) конекција за трансфер на податоци, и, според директорот Симон Хосел, наскоро ќе се појави и на Android и iOS уредите. […]

Прочитај повеќе