Откако се откри дека Stuxnet е сајбер оружје на САД и Израел, многумина се посомневаа дека и Flame, неодамна откриениот шпионски софтвер, е нивно дело со кое држат будно око врз Иран и нивната нуклеарна програма, иако и двете земји го негираа тоа. Kaspersky Lab, кои го открија Flame, вели за BBC дека целта на […]

Прочитај повеќе

Kaspersky Lab откри софистициран злонамерен софтвер кој масивно инфицирал околу 600 системи на индивидуалци, компании, академски и владини институции на Иран, Израел, Судан, Сирија и Саудиска Арабија, крадејќи им информации уште од 2010 година. Flame, како што го нарекуваат софтверот, е дел од добро-координирана сајбер шпионажа за која се потребни ресурси од државно ниво. Kaspersky […]

Прочитај повеќе