Google претстави нова апликација за Hangouts која ќе ви овозможи да ги „фатите“ моментите со пријателите додека сте на видео сервисот. Без разлика на тоа дали сакаате да запомните некој момент или да се насмеете на гримасите на вашите соговорници апликацијата секако ќе ви го олесни ова. Честопати фаќање на моментите кога се случуваат е предизвик, […]

Прочитај повеќе

NASA најави јавно Google+ Hangout дружење со астронаутите од Интернационалната вселенска станица на 22 февруари од 17 до 18 часот според македонско време. Астронаутите Кевин Форд, Том Маршбурн и Крис Хадфилд ќе одговараат на прашања поставени од корисниците преку видео во живо на Google+ профилот на NASA. Но, за да може да ви одговорат астронаутите, […]

Прочитај повеќе

Американскиот претседател Барак Обама повторно ќе покаже како треба да се однесува модерен политичар кој знае да ги искористи сите можни ИТ алатки за да биде во директен контакт со тие на кои им служи. Г. Обама за 30-ти јануари закажа своја прва Google+ Hangout средба на која во живо ќе одговара од прашањата од […]

Прочитај повеќе

Од тоа што го видовме од Google+, Circles за групирање на пријателите се супер, постирање во нив е лесно, Hangout дружењата се одлични посебно што може да биде видео чет или YouTube сесија, да си пуштате музика преку сервисот. Во принцип наликува на Facebook, се што знаете за Facebook го има и тука, приватност, статуси, +1 копчето е исто како Like само што Google може во иднина да го искористи +1 да дава поспецифични резултати (и реклами) зависно од +1 лајкувања и интересите.

Прочитај повеќе